Idag jobbade jag bara halv dag. Klippte Fairway fram till frukost för sen var jag tvungen att åka. Hade ju fått tid på blodgivningen, var dax igen att tappa lite blod. Det är något jag har gjort i en herrans massa år. Tänker det att det finns nog alltid någon som kan behöva det. Känns som man gör en god gärning.
Efter blodgivningen så åkte vi runt Jula där jag skulle handla lite saker till jobbet. Det gäller ju att passa på när man är på fastlandet :).

Frågade chefen om han hört något från de som var och spelade från SGA (Swedish Greenkeeper Assosiation) i fredags.
Han berättade att de tyckte att banan var i fantastiskt skick! Sånt är alltid roligt att höra.
Niklas Fast hade också varit och spelat på Grönhögen sist han var hemma i Sverige och verkligen öst beröm över ”vår” bana.

Tänkte berätta lite om jobbet…
Det är ett fantastiskt jobb man har! Men det kräver ganska mycket av en. Det är inte bara att man sitter på en gräsklippare hela dagarna och fiser omkring.
Man måste vara ödmjuk och serviceinriktad då man träffa mycket folk hela dagarna. Har man en dålig dag så får man hålla det för sig själv och inte låta det gå ut över gästerna.
Ofta så början man dagen med att klippa greener, foregreen och tee. Ju mer folk man är, desto mer hinner man med att klippa fram till fikat. Under säsongen så är det inte ovanligt att golfspelarna går ut innan halv 6, så då har man folk ivägen trots att banan inte öppnat.
Banan öppnar för spel dagligen kl 7, men det är det tyvärr inte så många som bryr sig om.

Då blir de sura istället när vi kommer med klipparna och ska sköta vårt jobb. Klipper vi inte, då är de griniga för det! Inte lätt att få en golfspelare nöjd.
Greenerna är för snabba, för långsamma, det är för högt gräs på greenerna, ruffen är för tjock, bunkrarna för höga…. Ja, listan kan göras nästan hur lång som helst. Kanske är det spelaren det beror på??? 😉

Åter till beskrivningen av mitt jobb… När jag fick fast jobb på Grönhögen så var det mitt första fasta jobb!!! Så skönt att ha en fast inkomst, veta vad man får varje månad i lön utan att behöva oroa sig för pengar hela tiden.
Allt flöt på tills jag kom tillbaks från mina 2 veckors semmester förra året. Samma dag som jag började igen så kom ägaren och gav alla uppsägning utom banchefen.
Självklart så vände jag mig till facket… Som i mina ögon var ganska så flata mot arbetsgivaren.
Den hjälp jag fick var: …… ja, det kan man undra! Jo, jag tror att de var inblandade i att se till att ordna så att vi skulle bli återanställda denna säsongen.
Jo, visst blev vi erbjudna jobb i år igen. Som säsongsanställda!!! Nu har man jobb från 15 mars till 15 oktober! Annat det än att vara åretruntanställd.

I år var det dags för nya löneavtalet! Det var ju något som man såg fram mot. Nu kanske vi skulle kunna komma upp i vettiga löner!
Fram till nu hade jag legat på 17005 kr brutto. Många av banorna runt omkring ligger på betydligt mer än vad vi gör.
Snacka om att man blev besviken när man får se det nya avtalet! Lönerna gick inte upp nämnvärt mycket och den här bonusen som skulle gå ut… Den har man ju skrivit till företagarnas fördel!
Inte är det något som kommer att komma till oss som jobbar som banpersonal ialla fall.

Nu är det mycket hoppande i min blogg om allt och ingenting tycker jag. Klockan är 23.30 och jag har varit uppe sen 4 i morse. Trött!!! och mycket att tänka på.
Vi ska ju snart ha Lernia Masters hos oss och då förväntar Klubben, spelare, ledning att banan ska vara i absolut toppskick.
Det är inte lätt när man är underbemannade hela tiden och inte får ta in den personal som behövs i tid för att kunna sköta banan på ett sånt sätt så att den är tipp-topp till tävlingen.

Nä…… Nu får det vara bra för idag! Snart upp igen så jag ska nog försöka att få lite sömn.
Godnatt på er alla