Inte illa för en ganska så ny bana. Innan jag började som banarbetare så jobbade jag som timvikarie inom vården i nästan 13 år. Kände att jag behövde göra något nytt och något som kunde leda till en fast anställning!
Utan någon som helst erfarenhet eller liknande fick jag provanställning och efter nästan 1 år så hade jag fått fast. 🙂

Vad gör jag som Greenkeeper då? Klipper greener, foregreen(området runt green), Klipper Fairway, sköter bunkrar med krattning och beskärning, Klipper Tee (utslagsplatsen), tar sopor, plockar boll, klipper övriga ytor runt klubbhus mm, dressar tee, kör med trimmer/röjsåg, tar hand om praktikanter och visar dom vad som ska göras mm, hjälper golfare med lite allt möjligt, vaktmästeriarbeten och sist men inte minst – duckar för bollar.

Ny vecka… inte sant vad tiden går, snart även augusti till ända.
Klockan ringer som vanliggt vid 04.10. Upp och brygger kaffe och sen hämta tidningen. Slänger i mig en kopp kaffe soch sen är det bara till att åka.
Väl nere på jobbet så går vi igenom vad som ska göras under dagen och fördelar jobbet. Jag börjar med att klippa foregreen och det tar fram till frukost att klippa alla 18. Efter frukosten/Lunchen så lastade jag på en trimmer och gav mig ut på banan för att trimma fram muren som går längst med 13é hålet.

Sån tur man hade idag då… Inte många golfare ute, så det var bara att köra fram till vi gjorde kväll. Det är ju ett gissel annars att man blir avbryten hela tiden för att ha koll på golfarna så att man inte får en boll i huvudet.

Väl hemma efter jobbet så slängde man sig i soffan och kollade på VM i Japan. Paus gjorde vi för att få i oss lite mat och sen beställde jag matchen på tv mellan Kalmar FF och Djurgården. KFF spelade helt otroligt bra!!! Vann med 3-1! Skönt måste jag säga. Det har ju inte gått så bra för dem de senaste omgångarna.
Matchen slutade lagom till CSI och det var knappt man orkade hålla sig vaken för att se det.

Klockan 22…. Godnatt