Du skriver att du bemödat dig om att hitta pojkvänner som inte liknar din pappa, men den här gången tycks det ändå ha blivit så.

Kanske kan du tillsammans med ett professionellt ”bollplank” närmare reda ut på vilket sätt din pappa ”spökar” i ditt val av pojkvän.

Ni har haft en relation under ganska kort tid och du är, som du skriver, ung.

Jag tror det är viktigt att ge er båda och kanske främst dig själv lite mer tid och också vardag ihop. Detta för att det ska bli tydligare om det är en stark förälskelse eller en kärleksrelation, som ni är mitt uppe i.

Det lockande med denna man är att han inte är förutsägbar, att du inte kan ta honom till 100 procent för given.
Du blir sårad över att han också har ett liv som inte involverar dig (intressen och hobbies), samtidigt som det gör honom attraktiv för dig.

Precis som du skriver är det kanske inte troligt att denne man, som levt ensam så länge och är 15 år äldre än du, plötsligt skulle vilja satsa på att bilda familj.

På din beskrivning låter det som att han trivs bra som det är, där du ingår som en del i hans liv, men inte tvingar honom att avstå från det han vant sig vid under många år.

Om du bryter relationen nu, medan du är kvar i förälskelsen (som jag tror att du är), finns en stor risk för att du antingen tar upp kontakten igen eller under lång tid framöver fantiserar om vad som kunde blivit av er relation.

Ge dig tid att pröva relationen under kanske ett-två år eller så länge som det känns bra för dig.