Men lite stress kan vara nyttigt. Häromdagen hörde jag på radion att golfspelare som tränar under stressiga förhållanden blir mindre nervösa och vinner mer pengar på tävlingar än spelare som slagit bollar i lugn och ro.

Och själv fick jag en gång skörda frukterna av några års stressträning vid desken på en tidnings centralredaktion. Jobbet var kul men pulsen hög och vi som satt tillsammans fick tåla både prat, musik, diskussioner och ett evigt buller från maskiner. Jag vande mig. Det gick att skjuta ljuden åt sidan och ägna sig åt eget arbete mitt i nyhetsflödet.

Ingen arbetsmiljö att rekommendera i längden kanske, men härdad blev man.

Så när jag hamnade på arbetsledarkurs i fotbollspelaren (och numera ny förbundskapten i ungdomslandslaget) Torbjörn Nilssons regi fick jag chans att visa att ”golfspelarteorin” stämmer även på journalister. En ”stresstävling” som gick ut på att skriva ner så många saker som möjligt man kan ha en säkerhetsnål till (medan Nilsson störde oss) gick som en dans för en som vant sig vid betydligt tuffare tag.

Jag vann första pris och skryter gärna med att jag fått diplom av Torbjörn Nilsson som mest stresstålig journalist.

Numera sitter jag i eget rum och vinner knappast nya tävlingar i grenen. Och Torbjörn Nilsson verkar ha fått roligare saker att göra.