Påstår att mina las-dagar inte räknas

I 27 månader har jag arbetat som elevassistent i en kommun. 24 av dessa 27 månader hade jag ett nystartsjobb. Sedan fick jag en förlängning på 3 månader. Mina chefer skrev beredskap i mitt kontrakt. Därför säger HR-avdelningen i kommunen att mina las-dagar inte kommer att räknas. Har jag verkligen slösat bort 24 månader? Kommer jag inte att få tillsvidareanställning på grund av detta?

D


Det finns inget undantag för nystartsjobb

SVAR: Nej, jag tror inte du har slösat bort 24 månader! Men något märkligt är det att HR uttalar sig på detta sätt då det inte finns något i det du beskriver som säger att las-dagar inte ska räknas. Det finns inget undantag från las i villkoren för nystartsjobb, även att ha beredskap som elevassistent låter märkligt. Det behövs lite mer information för att kunna ge ett klart svar, därför rekommenderar jag dig att ta kontakt med Kommunal lokalt så de kan hjälpa dig.