Inom kort är det dags för Halloween. Inför årets säsong vill Madelene Mouchard, som jobbar i Skövde kommun, klä ut sig till något annorlunda. Hon tycker att clowner och läskiga nunnor känns alldeles för enkelt. Det var då idén kläcktes:

– Jag funderade på vad folk är rädda för just nu. Svaret var schemat, säger hon. 

Bild på Madelene Mouchard.
Madelene Mouchard, stödpedagog.

Vill ha scheman skickade till sig

Genom att häfta fast en massa olika scheman, på en mysdress, hoppas hon få en riktigt skräckinjagande effekt. Nu önskar Madelene Mouchard att andra vårdanställda vill bidra genom att skicka sina scheman till henne. 

– Jag har även tänkt tanken att ta med mig en liten högtalare under kvällen och dra av en massa applåder, säger hon och syftar på att applåderna vårdanställda får sällan leder till bättre arbetsvillkor. 

Ingen hänsyn till olika liv

Vad är det mest skräckinjagande med dagens scheman?

– Det tas inte hänsyn till att alla har olika liv. Vissa personer funkar som bäst på morgonen, andra är som mig och vill helst jobba på kvällen. En del jobbar hellre långa pass, andra kortare pass, säger Madelene Mouchard och tillägger:

– Självklart ska man följa lagen, men det är vi i verksamheten som vet vad som fungerar bäst. Delaktighet är viktigt. Låt oss vara delaktiga när man lägger grundschemat. 

Skicka ditt schema!

Madelene Mouchard hoppas att fler vill skicka sina scheman till henne inför Halloween.

Den som vill bidra kan skicka ett foto på schemat till: madde_m83@hotmail.com

Eventuella namn på personer och arbetsplatser kommer inte att synas på utklädnanden.