Att alla fackligt förtroendevalda på våra sektioner ska jobba fackligt på deltid för att ha kvar en fot i arbetet på våra arbetsplatser är en jättebra tanke. För egen del fungerade det dåligt. När jag började jobba fackligt delade jag tiden på hälften. Det gick ett par månader sedan var jag splittrad och kände att jag inte räckte till varken på sektionen eller på jobbet. 

Arbetsgivaren kallar till möten alla arbetsdagar i veckan och tar i regel ingen hänsyn till den fackliga företrädarens förutsättningar. Det är samverkan, skyddsronder, dialogmöten, personärenden. Möten som handlar om att förbättra villkoren för Kommunals medlemmar på ett eller annat sätt.

Mängder av arbetsuppgifter

Medlemmarna kommer och vill ha hjälp med överklagan till Försäkringskassan när sjukskrivningen inte beviljas, lönefrågor (som kan vara allt från att man ligger fel i lön till att övertiden inte betalas ut), arbetsmiljöfrågor (hjälp med att driva på för nya hjälpmedel eller för att lösa osämja på arbetsplatsen), samtal med arbetsgivaren med mera. 

Avdelningen kallar också till träffar och utbildningar och det är naturligtvis viktigt för uppdraget. Till det kommer uppgifter till sektionen som ska ha medlemsinriktade aktiviteter och värva medlemmar. 

Jag vill att våra sektionsföreträdare ska kunna lägga energin på oss medlemmar, att de har läst på inför våra träffar med arbetsgivaren, att de kan lag och avtal, att jag kan ha samma företrädare under hela min tid som jag behöver hjälp. Det skapar trygghet…

Min chef tyckte inte att det var jättelätt att planera min tid eftersom det alltid blev ändringar i sista minuten. Så efter ett par månader fick jag välja var jag skulle lägga min tid, jag valde då att vara facklig på heltid. 

Så når vi fackliga segrar

Jag vill att våra sektionsföreträdare ska kunna lägga energin på oss medlemmar, att de har läst på inför våra träffar med arbetsgivaren, att de kan lag och avtal, att jag kan ha samma företrädare under hela min tid som jag behöver hjälp. Det skapar trygghet hos oss som medlemmar och det ligger i vårt intresse att ge våra sektionsföreträdare de bästa förutsättningarna. För det är först då vi kan nå de fackliga segrarna.

Till alla er som tror att man som facklig företrädare får höjd lön, jag vet inte var det är så. Under mina åtta år som sektionsföreträdare följde jag avtalet.

En annan sak är lönen. Det togs inte upp i debattartikeln, men i många kommentarer på Facebook som diskuterade artikeln. Till alla er som tror att man som facklig företrädare får höjd lön, jag vet inte var det är så. Under mina åtta år som sektionsföreträdare följde jag avtalet. Man får enligt lag inte diskrimineras på grund av fackligt arbete, så vi fick det avtalet genererade. Sedan spelade det ingen roll hur bra vi arbetat eller hur mycket vi engagerade oss, det gav inget mer än avtalet. 

Ingen gräddfil

Tycka vad man vill om det, men jag tror att det är så det måste vara, att man inte får extra pengar för fackligt arbete. Jag ville i alla fall inte bli ifrågasatt av våra medlemmar, där man kan misstänka att vi fackliga kunde köpas av arbetsgivaren. Så det är verkligen ingen gräddfil för att höja sin lön genom att arbeta fackligt, och så ska det vara.