Realityserien Hotell Romantik – där svenska 65+are söker efter kärleken på ett alphotell i Schweiz – har blivit en stor succé. Närmare 900 000 människor har följt varje avsnitt och SVT har bekräftat att en ny säsong ska spelas in. 

KA har pratat kärlek och jobb med en av deltagarna: bussföraren Tino Berg Teroni, som blev tipsad av sina barn att söka till programmet.

– De tyckte att det fick vara nog med att jag gick runt ensam hemma, säger han.

Hur gick det till när du började jobba som bussförare?

– För åtta år sedan jobbade jag på bank inom it, men sedan blev jag varslad. Först var jag osäker på vad jag ville göra, men sedan tänkte jag att jag inte ville gå hemma om dagarna. Då tog jag busskort och blev anställd på Keolis i Nacka. Nu är jag timmis och försöker jobba två eller tre dagar i veckan.

Vad tycker du om med ditt jobb?

– Jag älskar att jobba! Det är så himla kul att köra buss och träffa massa människor. Sedan har jag fantastiska kollegor. Vi är en liten depå och de är som en familj för mig. Det är också skönt att vara ute hela dagarna. 

Blivit stressigare på jobbet

Hur tycker du att yrket har förändrats med tiden?

– Det har blivit stressigare och svårare att hinna ta kortare pauser. Vi har klagat på det. Jag gör så gott jag kan, men det tråkiga är när det blir förseningar och jag missar min rast.

Har du haft nytta av ditt jobb som bussförare när du var med i Hotell Romantik och sökte efter kärleken?

– Absolut. Man träffar ju nya människor varje timme när man kör buss, så det kändes naturligt. Man märkte att en del kanske var lite mer försiktiga i början av programmet, men sedan kom de också igång. För mig var det från första början naturligt att träffa folk.

Jag vet att det finns de som har träffats när de kört buss och fortsatt att jobba på samma ställe. Det gäller att våga!

Tino Borg Teroni

Är bussförare ett bra yrke för den som är romantiskt lagd?

– Definitivt. För det första får du träffa människor hela dagarna och om du har tur kan du träffa någon. Det kanske finns en kollega? Jag vet att det finns de som har träffats när de kört buss och fortsatt att jobba på samma ställe. Det gäller att våga! 

Dejt i helgen

I SVT:s program Carina Bergfeldt kom det fram att du och Monica Sundberg, 72, har blivit ett par efter att programmet sändes. Hur gick det till?

– Jag hade hela tiden ögonen på henne, men hon träffade ju en annan (Roger Strömberg) i programmet. Vi pratade och dansade lite, men han hann helt enkelt före mig. Sedan hade vi en återträff och då fick jag veta att hon var singel. Jag bjöd direkt ut henne och nu i helgen ska vi ses hos henne i Uppsala.

Monica Sundberg.
Monica Sundberg.

Vad är det du tycker om med Monica?

– Hon är som mig. Vi har samma humor och vi trivs väldigt bra ihop. Monica är fin.

Vad har du för tips till kärlekskranka bussförare ute i landet?

– Att våga ta chansen utan att skämmas eller tänka att man är för gammal. Speciellt i min ålder. Det är också viktigt att vara sig själv och inte försöka spela allan ballan. 

3 snabba med Tino

Matlåda på jobbet: Käkar sällan på jobbet, men har alltid med sig nudlar i ryggsäcken: ”Man vet aldrig var man kan fastna”, säger han. 

Bästa raggningsrepliken: ”Hej hur mår du?”, säger han och skrattar. 

Något störande som passagerare borde sluta med: Att kliva på bussen, blippa kortet och gå vidare trots att det blippar rött. Då får bussföraren kalla tillbaka personen: ”En del blir skitsura. Då visar de ingen respekt för ens jobb”.