Kommunal är ett fackförbund med medlemmar som arbetar i många olika yrken och branscher. I sektion Barn Ungdom och Service Jönköping organiserar vi flertalet flera olika yrkesgrupper, bland annat lokalvårdare, barnskötare, kökspersonal, vaktmästare, elevassistenter, personal på våra bad, räddningstjänsten samt de som arbetar inom tekniska och på privata arbetsplatser. 

ensam städare och porträttbild på nina mattsson

”Har Kommunal glömt städarna?”

Debatt

Tillsammans arbetar vi på flera olika plan. Men allt vi gör syns inte utåt. 

Allt vi gör syns inte i media

Allt vi gör grundar sig att vi tillsammans ska få bättre arbetsvillkor och löner. Det gör vi genom att påverka arbetsgivare i samtal och förhandlingar – något som inte alltid syns i media. 

Vi ska absolut inte försvara oss på något sätt utan skulle verkligen önska att du hör av dig till sektionen eller anmäler dig till en av våra medlemsutbildningar…

Samtidigt består en stor del av det fackliga arbetet att vara ute på arbetsplatser för att fånga upp vad som inte fungerar på just din arbetsplats. Det är ni som är proffsen och tillsammans kan vi skapa förändring. Vi är en stor sektion med cirka 2000 medlemmar, en styrka i vårt förhandlingsarbete men också en utmaning.

Hör av dig till sektionen

Vi ska absolut inte försvara oss på något sätt utan skulle verkligen önska att du hör av dig till sektionen eller anmäler dig till en av våra medlemsutbildningar, så att du får mer information om vad och hur vi sektionsföreträdare företräder dig. 

Tillsammans kan vi diskutera hur du tydligare kan lyfta fram dina kunskaper, och den kompetens du faktiskt har i din yrkesroll, när du löneförhandlar med din arbetsgivare. 

Livsviktig roll under pandemin

För vi vet precis som du att lokalvårdare är ett yrke som har stor betydelse för många människor. Inte minst under pandemin var lokalvårdarnas roll livsviktig på många olika arbetsplatser för att hålla smittan nere. Tillsammans kan vi se till att även arbetsgivaren förstår det. Slutligen, vi ser gärna att du bjuder in oss till din arbetsplats, vi kommer!