Hur känns det att få Kommunals kulturpris?

– Jag blev superglad! Det känns så fint när man gör något som man brinner för och får uppskattning för det. Det här var en jättestor uppskattning som jag inte hade förväntat mig.

Vad har du fått för reaktioner på din bok?

– Många säger att jag får ut i skrift vad de känner. Även anhöriga till sjuka har förstått mer när de läst min bok. Jag blev en av de med trippelnegativ bröstcancer som klarade sig och jag har valt att synas och höras för att ge hopp. 

Vad ska du använda prissumman på 50 000 kronor till?

– Jag kanske kan gå ner lite i tid för att skriva och ta det lite lugnare. Jag ska också göra något trevligt och minnesskapande med barnen. Det första jag gjorde var att köpa eltandborstar till hela familjen.

Charlotta Lindgren gav ut sin bok ”En hel jävla bok om cancer” på egen hand 2016. Sedan dess har boken även blivit ljudbok på Saga Egmont och Charlotta har blivit fri från sin cancer. Kommunalarbetaren skrev ett reportage om Charlotta Lindgren och hennes cancerresa år 2017.