Vid halv sex på morgon i onsdags parkerade hemtjänstpersonal sin bil utanför en brukare. En av dem gick in till brukaren, medan kollegan satt kvar. Då ska en person ha kommit ut från en granndörr och skjutit mot bilen med vad som såg ut att vara ett gevär.

– Enligt anmälan hördes det hur det small till i bilplåten, säger förundersökningsledare Erik Bylund, till Tidningen Ångermanland.

Det vapen som användes var ett luft- eller kolsyrevapen. Ingen blev skadad.

Den anställda som blev beskjuten körde i väg med bilen och kom sedan tillbaka och hämtade sin kollega som var kvar hos brukaren.

Polisen har gripit en kvinna vid samma adress och hon är misstänkt för olaga hot och vapenbrott, skriver Tidningen Ångermanland. När polisen gjorde en husrannsakan hittade de flera vapen, både pistoler och gevär. Efter förhör släpptes kvinnan, men hon är fortfarande misstänkt.