Var fjärde inom omsorgen i Malung-Sälen är timanställd. Det visar Kommunalarbetarens granskning av andelen tillsvidareanställningar inom kommunal äldreomsorg. Karl Holland tycker att det är bedrövligt att Malung-Sälen är en av kommunerna i botten på listan. Han tror att fler heltider också skulle leda till fler fasta anställningar.

Störst och minst andel heltidsanställda.

Fast anställda

Här är flest fast anställda

Nyheter

– Vi har jobbat ganska hårt med heltidsavtal. Problemet är att få med medlemmarna på tåget. De vill inte gå upp i heltid på grund av hög arbetsbelastning. I höst ska vi dra igång ett arbete med arbetsgivaren för att se hur heltid kan införas på ett rimligt sätt, säger han.

Enligt socialchef Bahman Alami Alamdari beror de många timanställningarna på att det är svårt rekrytera utbildad personal.

– Vid rekryteringar söker vi alltid undersköterskor men tyvärr är tillgången på färdigutbildade undersköterskor inte alltid god, därav är vi tvungna att anställa vårdbiträden eller outbildad personal, säger han.