Recept: Söta och salta bullar
Gör söta och och salta bullar som steks på stormkök, muurikka eller över öppen eld. Receptet är för fyra personer.
Det här behöver du:
- 1 pkt färdig pizzadeg
- Smör, socker, kanel och pärlsocker
- 1 dl tapenade och flingsalt
- Smör/olja
Så förbereder du:
- Dela pizzadegen i två delar och rulla ut.
- Bred smör på den ena och strö på socker och kanel. Rulla ihop.
- Bred tapenaden på den andra och rulla ihop.
- Plasta in rullarna.
Så gör du ute:
- Värm stekytan och lägg i en smörklick eller olja. Sänk värmen.
- Skär bullarna i tunna skivor, cirka 1 cm. Stek försiktigt några minuter på ena sidan och vänd dem och stek några minuter till. Lägg gärna ett lock eller folie över för att de ska gräddas jämnare.
- Strö pärlsocker på de söta bullarna och flingsalt på de andra.