Recept: Fluffiga plättar med fruktsallad
Gör plättar på stormkök, muurikka eller över öppen eld. Receptet räcker till fyra personer.
Det här behöver du:
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- ev 1 msk socker
- 2,5 dl valfri mjölk
- 2 klickar smör
- 1 ägg
- Smör/olja
- 1 apelsin
- 1 kvist vindruvor
- 1 äpple
Så förbereder du:
- Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och ev socker i en bunke. Vispa i mjölken och sedan det smälta smöret och ägget. Häll upp i tät kanna/burk.
- Skär frukten i mindre bitar och lägg dem lite separat i burk.
Så gör du ute:
- Värm stekytan och häll i smör eller olja. Klicka ut smeten, cirka 2 msk per plätt, och stek några minuter på varje sida.
- Blanda ihop fruktsalladen och servera till pannkakorna.
Tips! Vispad grädde, glass eller chokladsås är också gott till!