Det här behöver du:

 • 4 valfria korvar
 • 2,5 dl couscous  
 • 3,5 dl vatten
 • 1 buljongtärning
 • 1 krm gurkmeja
 • 1 dl majs
 • 1 dl ärtor 
 • 1 dl strimlad purjolök
Laga mat ute i vår!

Laga utemat som värmer

Recept

Så gör du ute:

 1. Värm vattnet i stormköks­kastrullen. Häll i buljongtärning, gurkmeja och couscous och blanda väl. Koka upp och lägg i majs, ärtor och purjolök ovanpå. Sätt på lock och ta av kastrullen och låt vila i fem minuter. 
 2. Stek under tiden korvskivorna i stormkökspannan och trä upp dem på spett. 
 3. Blanda couscousen med grönsakerna och servera med korv­spettet.

Tips! Byt ut couscousen mot matvete eller mathavre. Fördubbla då mängden vatten. Koka först kornen i 8 minuter. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare några minuter tills kornen är klara. Häll av vattnet.