Det här behöver du:

  • 4 valfria korvar
  • 2,5 dl couscous  
  • 3,5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 dl majs
  • 1 dl ärtor 
  • 1 dl strimlad purjolök

Så gör du ute:

  1. Värm vattnet i stormköks­kastrullen. Häll i buljongtärning, gurkmeja och couscous och blanda väl. Koka upp och lägg i majs, ärtor och purjolök ovanpå. Sätt på lock och ta av kastrullen och låt vila i fem minuter. 
  2. Stek under tiden korvskivorna i stormkökspannan och trä upp dem på spett. 
  3. Blanda couscousen med grönsakerna och servera med korv­spettet.

Tips! Byt ut couscousen mot matvete eller mathavre. Fördubbla då mängden vatten. Koka först kornen i 8 minuter. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare några minuter tills kornen är klara. Häll av vattnet.