Hur känns det att bli utsedd till hjälte?

– Jag blir bara helt mållös. Jag vet inte vad jag ska säga.

Din kollega kallar dig den mest positiva människa hon vet. Vad säger du om det?

– Det är ju jätteroligt att hon uppfattar mig så. Det kan jag bara bli glad över.

Vad gör du för att lyckas hålla humöret uppe?

– Haha. Det vet jag inte. Jag är väl som alla andra, ­tycker jag. Man är väl som man är. Kanske har man haft tur i livet och inte behövt ha de där riktigt tråkiga upplevelserna. 

Vad gör att du trivs på ditt jobb?

– Jag har en stark känsla för för­skolan, den är viktig för mig. Vi är ett bra gäng som jobbar här. Kollegerna är viktiga, jag tycker om mitt arbete, barnen, familjen och föräldrarna.

Vad är det roligaste med ­barnskötarjobbet?

– Det är givetvis barnen, kollegerna, föräldrarna och människorna. Man får många härliga samtal, många härliga upplevelser. Ingen dag är lik den andra och inget barn är likt ett annat. Det är olika små personer ­allihopa. Var och en får sin speciella plats i ­hjärtat hos en.

KA-HJÄLTEN

Nominerad av: Kollegan Louise Mollin.

Motivering: ”Oavsett hur tufft vi kan ha det på jobbet så har hon i princip aldrig något negativt att säga om personer eller situationer. Så här den sista tiden innan hon går i pension är hon fortfarande en förebild för oss andra. Vårt yrke behöver många fler som Eva!”