Du behöver:

  • 75 g jäst
  • 2 l fingervarmt vatten 
  • 5 rivna äpplen med skal
  • 3 dl surdeg råg/vete 
  • ½ dl sirap
  • 2 msk salt 
  • 2 dl olja 
  • 2 kg vetemjöl + extra till utbakning 
  • 1,25 kg rågsikt 
Leila Dahlborgs ”slarvfrallor”.

Recept: Slarvfrallor med surdeg och äpple

Recept

Så gör du:

  1. Lös upp jäst i vattnet.
  2. Tillsätt äpplen, surdeg, sirap, salt och olja.
  3. Börja med all rågsikt och hälften av vetemjölet, kör i blandare ett par minuter och i med resten av vetemjölet och kör i blandare 10-15 minuter.
  4. Jäs 1 timme och lägg sedan på mjölat bakbord och dela degen i åtta långa delar. Skär trekantiga frallor med degskrapa och lägg på plåt. Jäs 40 minuter och grädda 11 minuter på 225 grader.