Angelas text heter ”Politiker, gå en dag i mina skor” och publicerades i Kommunalarbetaren i fjol. Det är en debattartikel där hon berättar om sin arbetsdag på sjukhuset i Örebro och där hon uppmanar och utmanar politiker att pröva att gå bredvid henne en dag.

Det socialdemokratiska regionrådet Karin Sundin svarade faktiskt på debattartikeln och gick en dag i Angelas skor.

– Hon tackade och gick bredvid mig en dag. Det var roligt, men sedan hände inte så mycket mer, säger Angela.

Hon berättar att responsen varit mycket stor på debattartikeln, inte minst via Facebook där artikeln i skrivande stund fått över 500 lajks och 275 delningar.

– Jag trodde aldrig att den skulle få stort genomslag.

Angela Wallin säger att hon skrev artikeln eftersom hon tycker att undersköterskor ska räcka till så mycket och hon menar att politikerna inte förstår hur tufft det är att gå på golvet.

– Texten kom bara över mig.

Vad driver dig att skriva?

 – När det händer saker i samhället som jag tycker är orättvisa. Då vill jag förmedla vad jag känner genom text. Få ut mina känslor på papper.

Angela Wallin har skrivit flera debattartiklar i Kommunalarbetaren och har också gått kurs i reportageskrivande och skriver poesi. 

Övriga två nominerade texter är ”Hur tänkte vi egentligen” av Karin Milles i tidningen Arkitekten och en artikel av Ylva Strandberg i Läkartidningen. I juryn satt journalisterna Oisin Cantwell, Aftonbladet, Susanna Kierkegaard, Tidningen Ångermanland och Alex Voronov, Eskilstuna-Kuriren. Prissumman till det vinnande bidraget är 5 000 kronor.