Skyddsombudet vill inte uttala sig om händelserna, som SVT var först med att avslöja, under pågående process.  Och Kommunals regionala skyddsombud hänvisar till den 6:6a-anmälan (en begäran om åtgärder enligt arbetsmiljölagen) som gjordes i förra veckan. Där går att läsa om bristen på skyddsutrustning, att halva personalstyrkan har varit eller är sjukskriven.

”Skyddsombudet har också̊ slagit larm om att personal hindersfritt rör sig mellan avdelningar med såväl smittade som osmittade, i samma arbetskläder och med samma munskydd, med risk för ytterligare smittspridning”, står det också i anmälan.

Arbetsgivaren har gett ett svar som Kommunal inte tycker är tillräckligt och anmälan har nu gått vidare till Arbetsmiljöverket.

KA har sökt A&O Ansvar och Omsorgs områdeschef för en kommentar. Hon hänvisar senare till VD Sakarias Mård, som inte har ringt tillbaka.