I september avled en golfbanearbetare efter att ha kört ned i en damm med en gräsklippare.

Efter olyckan krävde Arbetsmiljöverket att arbetsgivaren bland annat skulle se över sina rutiner för ensamarbete.

Polisen har utrett olyckan som vållande till annans död via arbetsplatsolycka.

I slutet av februari valde Arbetsmiljöverket att göra en åtalsanmälan mot arbetsgivaren som driver Barsebäcks golfklubb. Myndigheten hade då, enligt Skånska Dagbladet, tröttnat på att vänta på obduktionsrapporten.

Nu har rapporten kommit och åklagaren Lars Magnusson väljer att lägga ned förundersökningen. Åklagaren kan inte styrka att arbetsgivaren har varit straffbart oaktsam.  Det finns alltså inte längre någon misstanke om arbetsmiljöbrott.

– Det har gjorts en sammantagen bedömning, säger han till Skånska Dagbladet.