Det här behöver du:

  • 4­5 stjälkar grönkål/ svartkål
  • 1 kvarts rödkålshuvud
  • 1 pumpa, till exempel butternut eller ushiki kuri
  • 5 färska fikon
  • olja och salt

Dressing:

  • 2 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk apelsinsaft
  • 1 nypa örtsalt

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspap­per. Ringla över olja och salta lätt. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Ta bort mittnerven på kålen och riv resten i små bitar. Strimla rödkålen.
  3. Blanda dressingen och häll över grönkål och rödkål. Massera in dressingen.
  4. Strö ut kålen på ett fat. Lägg på de varma pum­paskivorna. Skär fikonen i kvartar och fördela på salladen.

Tips! Servera gärna med saffransaioli.