Recept: Pumpasallad med kål och fikon
Det här behöver du:
- 45 stjälkar grönkål/ svartkål
- 1 kvarts rödkålshuvud
- 1 pumpa, till exempel butternut eller ushiki kuri
- 5 färska fikon
- olja och salt
Dressing:
- 2 msk olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk apelsinsaft
- 1 nypa örtsalt
Så gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur pumpan och skär den i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta lätt. Stek i ugnen cirka 15 minuter.
- Ta bort mittnerven på kålen och riv resten i små bitar. Strimla rödkålen.
- Blanda dressingen och häll över grönkål och rödkål. Massera in dressingen.
- Strö ut kålen på ett fat. Lägg på de varma pumpaskivorna. Skär fikonen i kvartar och fördela på salladen.
Tips! Servera gärna med saffransaioli.