Vad får du i ob? Sök efter ditt yrke här!

Innehåll från extern tjänst

Genom att klicka på knappen godkänner du tjänstens dataskydsspolicy.

Bland de högsta ersättningarna för helgarbete får den som jobbar natt under julhelgen och är anställd i kommun, region eller ett bolag som ägs av kommun eller region. Den får ett särskilt tillägg för storhelgsnatt på 129,90 kronor per timme.

Lägst ersättning får anställda hästskötare och annan personal hos trav- och galopptränare som arbetar på annandag jul då ob-tillägget är 38 kronor i timmen.

Samtidigt får alltså många som jobbar den 23 december ett extra ob-tillägg eftersom den dagen infaller mellan en söndag och julafton. 

Det gäller anställda på Kommunals avtal med SKR, Sveriges Kommuner och Regioner. Men också anställda hos vårdarbetsgivare som har avtal med Sobona (fd Pacta och KFS), Vårdföretagarna vård, behandlings- samt omsorgsverksamhet (Bransch E), äldreomsorg (Bransch F) och personlig assistans (Bransch G). Även anställda i Svenska kyrkan får detta tillägg.