Varför ska ni ha manifestation?

– Vi hann inte riktigt med när det var Undersköterskeupproret och vi behöver tala om att det är jobbigt i våra yrken inom vård och omsorg. Nu får det räcka. Vi här har inte rätt till heltid än, vi ligger inte i fas. Vi har gått ihop med Karlstad så det blir manifestationer på två ställen. Vi kände att det var dags att göra något. Men man är ju nervös att det inte ska komma folk.

Hur har ni bjudit in till manifestationen?

– Vi har haft affischer på arbetsplatser och lite överallt och jag har skickat till de andra sektionerna i Örebro så att de kan bjuda in sina medlemmar. Jag har gjort ett evenemang på Facebook men har inte fått så mycket engagemang där än.

Varför gör ni detta just på Skyddsombudens dag?

– Vi tog två saker på en gång. Vi hade tänkt på manifestationen tidigare men vi ville också uppmärksamma skyddsombuden, de är viktiga på arbetsplatserna. Vi har också bjudit in andra LO-förbund, politiker och media.

Vad kommer ni framföra?

– Våra krav om högre lön, bättre arbetsmiljö och heltid åt alla. Jag ska läsa appellen och då har medlemmarna fått vara med och formulera de tre kraven, det är jätteviktigt att de är med. Vi har haft en träff då vi målat plakat. 

Fotnot: Manifestationerna äger rum den 23 oktober klockan 18 på Stortorget i Örebro och på Soltorget i Karlstad.