För två år sedan arbetade Maria Richardsson som skolmåltidsbiträde och hade precis gett ut sin första roman ”Den blomstertid nu kommer” om ett gäng tonårstjejer. I dagarna landar hennes uppföljare ”Och allt blir återfött” (Lindskog förlag) på bokdiskarna. Hon medverkar också i en ny antologi om självbiografiskt skrivande och i vår kommer hennes deckardebut ut som ljudbok.

– Jag hade aldrig vågat hoppas på det här när jag började skriva, även om jag alltid velat bli författare, säger Maria Richardsson.

Hur kommer det sig att du skrivit en deckare?

– Jag började skriva på den parallellt med att jag skrev på min uppföljare. Det började som ett test, om jag kunde skriva en deckare som är väldigt långt ifrån min andra genre. I takt med att jag skrev upptäckte jag att det var jättekul!

Hon skickade manuset till några förlag och Lind & Co nappade och svarade att de gärna gav ut hennes deckare som ljudbok.

– Titeln ”Våroffer” är klar. Inläsaren är bokad och nu återstår bara att bestämma datum som den kommer ut. Med tanke på titeln kommer den förmodligen till våren.