”Jag älskar verkligen mitt jobb! Hela vår miljö här, de gamla herrgårdsbyggnaderna, parken med små dammar och uteplatserna, alltihop är så tilltalande. Grannens katter kommer ofta förbi och en av de boende har en hund. Allt det här gör mycket positivt för hur de boende mår. 

Men framför allt trivs jag med arbets­gruppen. Vi är som en dragkedja, alla hänger ihop. Vi samarbetar och bryr oss om varandra. Om någon till exempel vill byta ett pass så ser alla till att göra det möjligt. Jag har varit här i tre år nu, och det är aldrig någon som pratar skit om någon. Det är obeskrivligt! Vi har sjuksköterska på plats alla vardagar och cheferna jobbar nära oss i verksamheten. Jag upplever oss som en trygg och stark grupp som jobbar för att göra världen lite bättre, en människa i taget. 

Den där tryggheten avspeglar sig i de boendes mående. Jag tror att det skapar en bättre vardag för dem, de vet att vi finns här för dem och att det vi gör är förutsägbart. Det är viktigt. 

Vi försöker hitta det friska hos alla boende. De har olika psykiska funktionsnedsättningar, som psykoser och schizofreni. Men det finns också de som har missbruksproblem. Det svåraste är att man alltid önskar att man hade mer tid och att man skulle vilja göra lite mer. 

Jag trivs med arbetstiderna också. Just nu är jag vikarierande gruppchef, men annars har jag en nattjänst med inslag av dag och kväll. Det gillar jag. Jag vill ju vara delaktig och se helheten i de boendes vardag.”