Det här behöver du:

Botten:

  • 100 gram smält smör
  • 12 digestivekex

Fyllning:

  • 4 gelatinblad
  • 350 g färska jordgubbar
  • Saft av ½ lime
  • 1½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost, typ Philadelphia
  • 150 gram hackade jordgubbar

Garnering:

  • Färska jordgubbar

Så gör du:

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp en remsa folie och klä kanterna med.
  2. Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i botten på formen. Ställ kallt.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter. Ta upp och krama ur vätskan. Smält bladen på svag värme i en kastrull med 1 matsked vatten.
  4. Mixa jordgubbar, limesaft och socker. Blanda ner det smälta gelatinet i en fin stråle under omrörning.
  5. Vispa grädden i en annan bunke.
  6. Blanda ner osten i jordgubbssmeten och vispa eller mixa tills osten löst sig. Rör sedan försiktigt ned grädden och de hackade jordgubbarna. Häll smeten i formen.
  7. Ställ kakan i frysen i minst 5 timmar.
  8. Ta ut cirka en halvtimme före servering och garnera med färska jordgubbar.