Recept: Jordgubbscheesecake
Det här behöver du:
Botten:
- 100 gram smält smör
- 12 digestivekex
Fyllning:
- 4 gelatinblad
- 350 g färska jordgubbar
- Saft av ½ lime
- 1½ dl socker
- 3 dl vispgrädde
- 200 g färskost, typ Philadelphia
- 150 gram hackade jordgubbar
Garnering:
- Färska jordgubbar
Så gör du:
- Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp en remsa folie och klä kanterna med.
- Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i botten på formen. Ställ kallt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter. Ta upp och krama ur vätskan. Smält bladen på svag värme i en kastrull med 1 matsked vatten.
- Mixa jordgubbar, limesaft och socker. Blanda ner det smälta gelatinet i en fin stråle under omrörning.
- Vispa grädden i en annan bunke.
- Blanda ner osten i jordgubbssmeten och vispa eller mixa tills osten löst sig. Rör sedan försiktigt ned grädden och de hackade jordgubbarna. Häll smeten i formen.
- Ställ kakan i frysen i minst 5 timmar.
- Ta ut cirka en halvtimme före servering och garnera med färska jordgubbar.