”Jag jobbar på ett äldreboende men mest inom hemtjänsten inom olika distrikt. Jag måste ha flera jobb för att klara mig ekonomiskt. Vid sidan av jobbet utbildar jag mig till undersköterska, förhoppningsvis kan jag få fast på heltid då.

Christopher Bäcktorp och Mahmoud Alkwas, två av många som jobbar under osäkra villkor.

Osäkra villkor

Osäkra villkor för tillfälligt anställda

Nyheter

Fördelen med att vara timanställd, är att jag kan jobba hur mycket jag vill, ibland 200 timmar en månad. De skickar förfrågningar till mig och jag behöver bara svara ja eller nej.

Jag vill jobba 100 procent och mer än det ibland, men jag kan välja när jag ska jobba, det kan inte en fast anställd göra.

Nackdelen är att den som bara jobbar på ett ställe blir mer beroende av att få frågan om de kan jobba. Så kan det vara för mig också ibland.

Det är svårt att planera livet som timanställd, man vet inte när jobberbjudanden kommer. Man vill leva, jag har familj med två små barn. Jag gick en gång in på banken för att be om ett banklån, men fick nej för att jag inte har en fast anställning.”

 

Fotnot: Granskningen av villkoren för tillfälligt anställda är ett samarbete mellan Kommunalarbetaren och Arbetet, som båda ingår i LO Mediehus. Läs fler berättelser om osäkra arbetsvillkor här.