Det lokala beslutet i Göteborg innebär att anställda i praktiken inte kan bli uppsagda på grund av arbetsbrist. I stället blir man omplacerad. Nu vill den borgerliga alliansen riva upp beslutet eftersom det anses vara omodernt, vilket KA skrev om i januari.

Beskedet har fått oppositionen och facket att protestera. I dag, den 9 april har LO-distriktet i Västsverige kallat till en manifestation för att protestera mot försämringar i anställningstryggheten. Manifestationen riktas också mot ökade privatiseringar inom äldreomsorgen och nedskärningar i stadsdelarna.

Anna Skarsjö, ordförande för Kommunal Väst och Jonas Attenius (S), oppositionsråd, kommer att delta.

– De säger att Göteborg ska vara en attraktiv arbetsgivare, men de säljer ut vår trygghet till förmån för privatiseringar och vill dessutom försämra villkoren för de anställda i staden. Det är helt fel väg att gå och därför protesterar vi, säger Anna Skarsjö i ett pressmeddelande.