”Jag har arbetat som parkarbetare i snart 30 år och tycker fortfarande att det är lika roligt att gå till jobbet. Jag trivs med att få vara ute i naturen och känslan av att ha gjort det fint när jag går hem efter en arbetsdag. Vi har ett omväxlande jobb som följer årstiderna. På vintrarna beskär vi träd, röjer snö och sätter upp juldekorationer i staden.

Nu när våren kommer går vi in i den mest hektiska tiden på året. Vi vårstädar gatorna för att få bort allt skräp. Lökarna kommer upp och vi driver upp blommor och planterar. Min favoritårstid är försommaren när hela sommarsäsongen ligger framför oss. Visst kan jobbet vara tungt och det känns ibland i kroppen. Om vintrarna får vi stå ut med kylan. Ändå trivs jag bra med att ha ett jobb där jag får vara utomhus.

En härlig del av jobbet är allt beröm vi får, det är vi riktigt bortskämda med. Det betyder mycket att veta att allt hårt arbete ger glädje till andra. Folk på stan stannar ofta till för att säga att vi gör det så fint. Det händer varje dag.”