”Det har tagit tid för mig att hamna där jag är i dag. För tio år sedan drabbades jag av utmattningssyndrom. Jag har haft många olika arbeten, men efter utmattningen kände jag att jag behövde pröva något nytt. Och i jobbet som kyrkvaktmästare har jag hittat hem. Jag älskar att arbeta utomhus och har så bra arbetskolleger. Det är också ett väldigt omväxlande och självständigt arbete.

På morgonen tar vi en kaffe tillsammans och bestämmer vad vi ska göra under dagen. Jag gör allt från att förbereda inför högtider i kyrkorna till att arbeta med skötseln av kyrkogårdarna. En del kanske kan tycka att det är obehagligt med kyrkogårdar, men jag tycker att det är en rofylld plats. Det är en plats för både glädje och sorg, för minnen och historia.

Även om jag inte själv är troende är kyrkan en plats som får mig att stressa ned och hitta ett lugn. När jag är ute och arbetar på kyrkogårdarna träffar jag mycket människor. Många är äldre som känner sig ensamma och vill prata en stund. Jag tycker det är viktigt att ta sig tid till mötet och finnas där för människor.”