”Jag har lyckan att kunna kombinera mitt fritidsintresse –  körsång – med mitt arbete som barnskötare. Under två år var jag tjänstledig och studerade bland annat klassisk sång. På fritiden leder jag en kör nära mitt hem.

Nu jobbar jag på en småbarnsavdelning och märker hur bra sången är för barnens språkutveckling. Den kan verkligen hjälpa dem som har det lite svårt.

Förutom småbarnssånger som ’Blinka lilla stjärna’ och sådant har jag letat fram instrumental musik. Det är både klassiskt, pop och afrikansk musik, som vi använder i bakgrunden när vi till exempel målar. Vi jobbar också med rörelse till.

För små barn eller för barn som är från ett annat land än Sverige är musik ett språk alla kan tala och delta i. Om något barn är ledset är musik och sång ett så enkelt sätt att få dem på andra tankar. Ibland skriver jag egna texter med barnen.

Jag har en dröm om att få till en fast tid på förskolan för en grupp barn där vi kan arbeta mer med sång, musik och dans. Det är en stor glädje att det här går att kombinera och att jag får hålla på med det jag vill göra”.