Webbplatsen Allt om städ vänder sig städare med olika tips och råd om till exempel arbetsmiljö och hur man använder olika rengöringssprayer. Det finns också flera filmer om olika städtekniker. De senaste i raden handlar om fönsterputsning. Filmerna lär ut bra arbetsteknik för att undvika skador och värk. Filmerna finns på svenska, engelska och spanska.

– Alla filmerna basera på forskning om ergonomi. Nu har det kommit ny forskning på området fönsterputs, säger Linda Eriksson, kommunikatör på Prevent, en ideell organisation som arbetar med arbetsmiljö som LO, Svenskt Näringsliv och PTK står bakom. 

Det är framför allt viktigt hur man för handleden så att den inte belastas fel, vilket visas i en av filmerna.

– Det är viktigt att man håller handleden rak, säger Linda Eriksson.

Städare drabbas oftare än andra många andra yrkesgrupper av långtidssjukskrivningar och arbetsskador.

– Det finns ett stort behov av att lära ut bra arbetsteknik, säger Linda Eriksson.

Fotnot: Här kan du se alla filmerna (extern länk).