Siv Andersson.

Du är bra på att aktivera de äldre enligt din kollega, på vilket sätt aktiverar du dem?

– Det kan vara både i grupp och att aktivera dem var och en. I dag har vi fredagsdans och då dansar jag lite med dem, även de som sitter i rullstol är med. Vi har allt möjligt, det kan vara bingo, frågesport och promenader. Att måla naglarna eller rulla håret kan också vara en viktig aktivitet för en demenssjuk. Ibland åker vi ut och dricker kaffe på kafé. Vi har börjat jobba med olika teman, nu har vi tema havet och har köpt ett akvarium.

Hur hinner du allt?

– Nu har jag gått ifrån undersköt­ersketjänsten och fått en roll som trivselvärd sedan tre veckor på prov, så nu är jag utöver. Förut hade jag aktiviteter på onsdagar. Vi har även en aktivitetsansvarig på heltid.

Dina kollegor blir mer motiverade när de jobbar med dig, hur gör du?

– Det känns ju jättetrevligt, jag vet inte vad jag gör. Jag är glad och positiv, jag tycker att om man jobbar med människor får man försöka sprida glädje, det ingår i vårt jobb.

Om hjälten

Nominerad av: Patricia Svensson, kollega.
Motivering: ”Hon är mycket aktiv på sitt jobb och aktiverar de äldre på ett bra sätt. Alla tycker om henne. Jag känner mig mer motiverad av henne och de andra kollegorna skulle säga samma sak.”

Vem är en hjälte på ditt jobb?

Skriv till oss och berätta. Glöm inte eget namn och adress. Märk kuvertet ”Hjälten”.
Skicka till Kommunalarbetaren, Box 209, 101 24 Stockholm.
Eller mejla till kommunalarbetaren@ka.se.