LÄS OCKSÅ: Förskolekocken som gillas av tusentals

 

Det här behöver du:

Till soppan

1 finhackad gul lök
1 fint skivad vitlöksklyfta
500 g gröna ärtor (djupfrysta)
6 dl vatten
3 msk flytande kycklingfond
3 dl vispgrädde
några nypor cayennepeppar
salt peppar
olja till stekning

Till pepparrotscremen

1 dl créme fraiche
puread pepparrot efter smak
salt och peppar

 

Så gör du:

1. Blanda ihop créme fraiche och pepparrot till lagom styrka, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt tills det är dags att servera.

2. Fräs lök och vitlök i lite olja tills den är blank och genomskinlig utan att ha tagit färg.

3. Häll i ärtor och fond och koka upp. Låt det nu sjuda tills ärtorna mjuknat. 

4. Mixa slätt med en stavmixer och häll sedan i grädden och lite cayennepeppar och mixa igen tills soppan är helt slät.

5. Värm upp soppan och smaka av med salt och peppar.

6. Servera soppan med en klick pepparrots­creme och lite nymalen svartpeppar.