Läs vår e-bilaga!

Även efter att Annelie Nordström meddelade att hon avgår på kongressen i maj, är det många medlemmar som krävt att hon avgår direkt. Vissa vill även att övriga förbundsledningen och/eller förbundsstyrelsen avgår. 

Också bland företrädare för Kommunals sektioner är det många som anser att Annelie Nordström bör avgå innan kongressen. KA skickade ut en enkät till Kommunals samtliga 313 sektioner. 170 svarade. Av dem anser 46 procent att Annelie Nordström bör avgå genast, medan 42 procent anser att hon kan vänta till kongressen. 

Men första och andra vice ordförande, Per Holmström och Lenita Granlund, klarar sig bättre hos sektionerna som svarat. Där anser en majoritet att de till och med kan sitta kvar i förbundsledningen efter kongressen, om de blir omvalda. Samma gäller förbundsstyrelsen. Endast 11 procent anser att förbundsstyrelsen bör avgå nu.

 

LÄS OCKSÅ: Svårt byta ledning före kongressen

 

Birgitta Tångerby är ordförande i sektion Sydost i Stockholm. Hon tycker att Annelie Nordström borde avgå genast och att Per Holmström ska ta över fram till kongressen. 

– Jag tycker inte att det är godisråttan som ska avgöra hur många godisbitar man blivit av med. Annelie har också varit inblandad i det här och det är faktiskt så att hon är den högsta ansvariga, säger Birgitta Tångerby.

Däremot anser hon att Per Holmström och Lenita Granlund kan sitta kvar, också efter kongressen om de blir omvalda. 

– Som organisation är vi inte betjänta av att vi drar undan mattan för samtliga. När det gäller Lenita är hon avtalsansvarig och utan henne kommer vi stå oss slätt i den här avtalsrörelsen.