Det här behövs:
1 paket risnudlar
400 g fast tofu
1 dl maizena
3 vitlöksklyftor
Saften av 1 lime
3 msk mörkt socker
½ dl tamarindpasta
2 msk ljus sojasås
1 msk vatten
1 tsk chiliflingor
Ett knippe salladslök
1 burk böngroddar

Servering
1 dl jordnötter
1 lime

Så gör du:

1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem sedan under kallt vatten.

2. Tärna tofun och vänd i maizena så att den täcks helt. Stek sedan i generöst med rapsolja tills de får bra färg.

3. Riv under tiden vitlöken och blanda ihop med limesaft, mörkt socker, tamarindpasta, sojasås, vatten och chiliflingor.

4. Häll sedan såsen över tofun och blanda sedan ner nudlarna.

5. Skiva salladslöken och vänd ner tillsammans med böngroddarna.

6. Hacka jordnötterna och skär limefrukten i klyftor.

Fotnot: Receptet är hämtat från vegobloggaren Mattias Kristianssons nya bok Vego.