Almfruktsspaghetti och köttfärssås med kvanne
Det här behöver du:
400 g spaghetti
½ dl kallpressad rapsolja + lite till fräsning
4 dl almfrukt
2 gula lökar
500 g köttfärs, vilt, nöt, eller lamm
2 msk curry
700 g passerade tomater
6 vitlöksklyftor
½ liter kvanneblad
salt och peppar
Gör så här:
- Fräs hackad lök i olja, tillsätt köttfärs och curry och fräs till allt fått färg. Tillsätt tomater, salt och peppar och koka 15 minuter. Riv eller pressa vitlöken i såsen, koka två minuter. Hacka kvannen och blanda ned i såsen. Smaka av med olja, salt och peppar.
- Koka spaghettin, bland med olja och almfrukt. Salta och peppra.
Fotnot: Receptet är hämtat från boken Det vilda köket av Lisen Sundgren och Rune Kalf-Hansen.