Pastagratäng Paprigano
Det här behöver du (för 4 personer):
300 g kycklingkött, tärnat
1 hackad gul lök
1 dl strimlad purjolök
1/2 röd paprika, strimlad
1 dl ajvar relish
Hönsbuljong, 1–2 tärningar efter smak
3 dl vatten
2 dl laktosfri vispgrädde
2 dl laktosfri crème fraiche
200 g glutenfri pasta
1 dl riven ost
Så här gör du:
- Koka pastan.
- Bryn kycklingköttet och löken. l Blanda i resten av ingredienserna till en sås.
- Koka tills kycklingen är klar. Smaksätt med hönsbuljong, timjan, svartpeppar och salt.
- Rör slutligen i pastan.
- Häll över i en ugnsfast form.
- Strö över riven ost (hårdost är laktosfri).
- Gratinera i ugn i 225 grader tills gratängen fått fin färg, cirka 15 minuter.
- Servera med sallad.