Det här behöver du:

4 portionsbitar torsk (eller sej)              
1 dl finhackad purjolök                                    
50 g soltorkade tomater i olja                                                    
2 dl laktosfri crème fraiche                                      
1 dl vatten                                                                      
Hummerfond efter smak, ca 2 msk
Örtkryddor provençale, fryst
Dill, färsk eller fryst
Citronpeppar
Maizenamjöl, ca 1 msk

Så här gör du:

  • Hacka tomaterna i mindre bitar och strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken i lite olja i en kastrull och blanda i resten av ingredienser till såsen.
  • Låt koka upp. Sjud i ca 10 min.
  • Smaksätt med hummerfond, citronpeppar, örtkryddor provençale, dill, salt och svartpeppar.
  • Red av med maizenamjöl.  
  • Smörj en ugnsform med lite olja och lägg fisken på den. Krydda med salt och peppar.
  • Häll såsen över fisken. Tillaga i ugn i 200 grader knappt 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 55 grader.
  • Servera fisken med kokt potatis och råkost, exempelvis rårivna morötter.