Medelshavs- gratinerad torsk
Det här behöver du:
4 portionsbitar torsk (eller sej)
1 dl finhackad purjolök
50 g soltorkade tomater i olja
2 dl laktosfri crème fraiche
1 dl vatten
Hummerfond efter smak, ca 2 msk
Örtkryddor provençale, fryst
Dill, färsk eller fryst
Citronpeppar
Maizenamjöl, ca 1 msk
Så här gör du:
- Hacka tomaterna i mindre bitar och strimla purjolöken.
- Fräs purjolöken i lite olja i en kastrull och blanda i resten av ingredienser till såsen.
- Låt koka upp. Sjud i ca 10 min.
- Smaksätt med hummerfond, citronpeppar, örtkryddor provençale, dill, salt och svartpeppar.
- Red av med maizenamjöl.
- Smörj en ugnsform med lite olja och lägg fisken på den. Krydda med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken. Tillaga i ugn i 200 grader knappt 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 55 grader.
- Servera fisken med kokt potatis och råkost, exempelvis rårivna morötter.