SVAR: Normalt brukar man klippa bort resterna av amaryllisblomman för att spara kraft till löken, men har man glömt att göra det är chansen stor att hitta frökapslar. Det tar dock många år för amaryllislöken att växa till sig så pass att den orkar bilda en blomställning, så det krävs tid och tålamod!
  Man sår i en sålåda eller vanlig kruka med såjord som hålls jämnt fuktig, gärna med ventilerad plastpåse över. Placera sådden ljust men inte i direkt sol. Det är inte så bråttom att skola om småplantorna till egna små krukor. Har du sått tidigt under våren eller redan hösten innan, ska du skola om plantorna till en något större kruka med kraftigare jord på våren. Sedan ska de skötas som vanliga krukväxter med jämn vattning och placerade i  ljust fönster eller utomhus under växtperioden.
  Under hösten minskar du på temperatur och vattning och slutar helt med gödselvattning.
  Låt de små plantorna vara lite lätt fuktiga de första åren om det är svårt att hålla temperaturen låg under vintervilan. Efterhand som lökarna växer kan du låta jorden torka ut och ge lökarna en behövlig viloperiod, som stimulerar knoppsättningen.
  När du väl fått dina plantor att blomma väntar överraskningen: Hur kommer blomman att se ut? Det är inte alls säkert att den liknar moderplantan utan den kan vara en korsning med andra sorter!