– Vi kallar det lustkontrakt i folkmun, men det är en uppdragsbeskrivning som tjänstemän i kommunen ville få anställda att skriva på. Dokumentet innehöll en lista på vad som förväntades av anställda inom äldreomsorgen i Umeå. Det stod bland annat att man skulle visa lust och vilja i arbetet. Mest provocerande var att tjänstemännen ville göra lust och vilja till ett lönekriterium.

Varför stoppade ni kontraktet?
– Dokumentet innehöll en lista på vad som förväntades av anställda inom äldreomsorgen i Umeå. Det stod bland annat att man skulle visa lust och vilja i arbetet. Mest provocerande var att tjänstemännen ville göra lust och vilja till ett lönekriterium.

Varför kan inte lust vara ett lönekriterium?
– Självklart vill man inte träffa sur personal. Men om vi har problem med stress på arbetsplatsen, så hjälper det inte med falska leenden. Man kan inte lösa strukturella problem med att lägga mer ansvar på individen. Och lönesättningen blir helt godtycklig. Vem ska bedöma hur glad du är? Ger ett dubbelt så stort leende, dubbelt så stor lön?

Vad ska man göra om en arbetsgivare ställer liknande krav i ett kontrakt?
– Man ska inte skriva på direkt, kontakta facket och ta reda på om det går att få bort kraven. Man borde inte behöva skriva på något sådant, speciellt inte om man jobbar kommunalt.

Tror du att den här typen av krav kommer att öka?
– Ja, det tror jag. Jag ser redan att det förekommer. Det här har kommunen kopierat från dom privata arbetsgivarna.