Vad är Stora resan?
– Stora resan är LO:s interna kampanj för att ta reda på vad den nya generationen tycker. Istället för att förklara vad vi gör, ska vi ut och lyssna på vad unga människor tycker.

Hur ska ni göra det?
– Vi kommer att behöva ungefär 2000 lyssnare inom Kommunal och vi har 509 lyssnare idag. Med 2000 lyssnare kommer de att behöva göra ungefär 50 lyssningar var. Tanken är att alla fack tillsammans ska lyssna på 100 000 personer.

Hur blir man lyssnare?
– De flesta som är lyssnare idag är förtroendevalda. Men andra medlemmar kan också bli lyssnare om de vill. Det krav som finns är att man är medlem i ett LO förbund och sen ska man också bli godkänd som lyssnare.

Hur vet ni hur många som har lyssnats på?
– När man är lyssnare får man rapportera in med postnummer och gatuadress var man har genomfört en lyssning. Sedan kan man se på Stora resans hemsida var lyssningarna har gjorts. Det blir prickar på ställena och förhoppningsvis kommer hela kartan bli fylld.

Vad händer just nu?
– Avdelningarna med sina förtroendevalda pratar om det här och ingen vill vara sämst, så det har blivit lite tävling. Man vill ha så många lyssningar som möjligt.