Hallå där: Michael Bäckman!
Michael Bäckman, kock på Annerstaskolan i Huddinge. Ni är en av fem finalister i SkolmatsGastro 2010 som hålls på Älvsjömässan i slutet av april.
Vad ska du laga som gjort att ni kommit så långt?
– Det är inte bara jag som ska tävla, mina kollegor i köket Jannika Ziesemer och Helena Dalborg ska också vara med. Vi satte ihop den här menyn som tilltalade juryn:
Vegetarisk – Jalapeño (chilipeppar) och Kidneybönbiffar, tomatkokt matkorn och majsyoghurt.
Soppa – Helenas currydoftande lins- paprika och ananassoppa med alfagroddar.
Valfri rätt – Oliv- och rosmarinfärserad lammtunnbringa.
Hur tar ni fram den maten?
– Den får högst kosta 10 kronor i råvaror och leva upp till vissa grundläggande näringsvärden.
Men det här är väl ingen mat ni testat på eleverna, den verkar snarare vara tänkt för någon guldkrog?
– Nej, nej. Vi har bjudit eleverna på det här och de älskade maten, i synnerhet linssoppan.
Er skola ligger ute i Flemingsberg, Huddinge. Påverkar det er matlagning att det bor många elever där med invandrarbakgrund?
– Det gör det givetvis, de är vana vid andra kryddor och smaker hemifrån.
Ni ska tävla mot skolor från Kinna, Enköping, Skövde och Österåker. Vad tror ni om era chanser att vinna?
– Det kan gå hur som helst från etta till femma. Fast jag tror vår matsedel sticker ut lite, de andra har mer traditionell mat med variation.
Lycka till!
– Tack så mycket.