Marie PerssonMarie Söderström
Marie Persson och Marie Söderström:

”Vi är fortfarande hungriga ibland…”

Det här kommer att göra mycket för oss! Vi ska få bättre hälsa, bli smalare, sundare, smidigare och få ett bättre förhållningssätt till mat.
Denna första vecka har det varit lite svårt att få ihop det med tiden, men vi har också haft vår värsta vecka på jobbet med bara en ledig dag. Träning och mat tar mycket tid så här i början, så vi har inte hunnit reflektera så mycket. Men vi försöker förstås och fortsätter nästa vecka att fokusera på här och nu, på framtiden och de resultat vi vill uppnå.

Vi tycker det har gått bra med både träningen och maten, men är fortfarande hungriga emellanåt. Förhoppningsvis kommer magsäcken att krympa så småningom!
Mina tre ord är lätthet, aktivitet och tillfredsställelse (Marie P)
Och mina är glädje, erfarenhet och framgång (Marie S)

Många hälsningar från Marie och Marie

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Se till att få tillräckligt i er”

Härligt att ni är i gång och att ni trots en hård arbetsvecka klarade av denna första vecka med många nya förändringar! När det gäller kosten ser det väldigt bra ut, men Marie P rapporterade till mig att hon ”bara” ätit havregrynsgröt till lunch. Då har du nästan ätit lite för lite, Marie! En sådan lunch ger mindre energi än vad en lunch bör innehålla, så vill du ha gröt bör du lägga till något annat, framför allt proteiner och fetter. Det kanske också förklarar varför du varit hungrig på kvällen.

Nu har ni tagit fram intentionen och de tillstånd ni vill vara i. Super! Försök att varje dag ha fokus på tillstånden och upplev dem redan nu så ofta ni kan.
Den kommande veckan är det dags att fokusera på balansen.
”Nu har första ringen på vattnet bildats!”
Många varma kramar, Bea

Susanna AhlinUlrika Gustavsson
Susanna Ahlin och Ulrika Gustavsson:

”Promenader hjälper mot för höga varv!”

Susanna:
Att fokusera med ett sinne i taget har varit lite klurigt, för jag är ofta väldigt uppe i varv. Men när jag varit ute och gått har jag försökt stänga av hjärnan och bara tagit in vad jag sett. Man blev väldigt avslappnad av det. Jag såg mycket som jag inte sett innan. Denna lilla stad är man ju väldigt van vid, men jag upptäckte saker jag inte visste fanns. Inte bara byggnader utan även atmosfären. Jag tycker annars att man blir stressad av trafiken.

Ulrika:
Jag tycker också det är lättare att fokusera när man är ute och går. Promenader är väldigt bra när man ska sortera ur det negativa. Det har varit lite jobbigt eftersom jag går på högvarv, men väldigt nyttigt. Detta är en sak jag måste öva mer på, helt klart.

Susanna:
När jag var hos några vänner på kaffe satt de och mumsade på arraksbollar och de såg så goda ut. Men när kämpaglöden kom tyckte jag i stället de såg äckliga ut…Det blev en slät kopp kaffe utan mjölk. Men jag känner mig lite stressad över det här med maten ibland. Det kan bli kämpigt när man jobbar kväll och dagpass dagen efter. Då får jag laga dubbla måltider före jobbet den dagen jag ska jobba kväll

Ulrika:
Ja, första veckan har gått hyfsat för mig med, men har varit ganska tuff med mycket planerande omkring maten, vilket jag inte varit van vid. Det har alltså varit lite stressigt. Sen undrar jag ju också om jag gör rätt? Helt klart känner jag nu att jag förut proppade i mig mycket onödigt. Jag har inte varit hungrig eller sötsugen, bara sugen på något som jag inte vet vad det är. Det har känts i kroppen liksom…Men det har helt klart varit bra att stanna upp och jag tror man skulle njuta mer av livet om man gjorde det och lärde sig att ta ett sinne i taget. Man upptäcker saker man inte annars ser och hör.
Susanna har valt de tre orden lycka, styrka och uthållighet och Ulrika stolthet, självsäkerhet och glädje.Vi har fokuserat på dessa ord när det känts lite svårt och då genast fått mer motivation.
Vi hörs snart igen, Bea!
Kramar från Susanna & Ulrika

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Fortsätt fokusera på det positiva”

Det är verkligen inte lätt att fika med vänner redan första veckan, men det är också viktigt att pröva sig fram och se att livet pågår för fullt för alla runt omkring. Det är du själv som bestämmer vad som ska åka in i munnen. Bra jobbat, Susanna!

Nu är ni på gång och har klarat av den första veckan som är den allra största omställningen. Fortsätt fokusera på nuet, Ulrika, om du tycker att du har svårt för det. Gör det även om det är mycket omkring dig och du hoppar mellan olika saker. Fortsätt också att ha fokus på det positiva, så blir livet lite enklare tycker jag. Bra kämpat!

Kommande vecka ska ni hitta balansen. Jag tror ni kommer uppleva den som lite enklare eftersom inget är speciellt nytt när ni nu har en veckas erfarenhet. Kosthållningen ser bra ut och det är bara att köra på. Fruktsallad är ett hett tips om suget växer och blir större. Gärna med lite hackade nötter i.
”Nu har första ringen på vattnet bildats!”
Många varma kramar! Bea

Camilla Åkerblom SvenssonAnn-Catrine Lundberg
Camilla Åkerblom Svensson och Ann-Catrine Lundberg:

”Vi har klarat maten bra, tycker vi”

Camilla:
Jag är förundrad över att vi var vakna efter dagen i Stockholm. Allra helst nu när jag fått ett kvitto på det jag redan visste, nämligen att jag inte har kondtition för åtta timmars arbete…Mycket tacksam att vi valde att börja på måndagen efter vår träff, så man hann landa lite. Apropå landa, i söndags bar det av till Göteborg med hela familjen. Där bodde vi hos farmor och farfar medan jag gick en Durewallfortbildning om förflyttningsteknik. Vi kom hem i fredags kväll. Men trots att jag varit på utbildning där all mat och fika ingick, så har det gått väldigt bra.

Ann-Catrine:
För mig var det skönt att jag fick några dagar att landa i, planera matsedeln och köpa hem den mat som behövdes för en vecka. Jag har använt din matsedel och dina recept, Bea, de var bra att ha och jag vill gärna ha fler recept, för jag är så inrutad i korv och potatismos.
Jag har gått upp klockan fem varje morgon utom under helgen och min runda är 50 minuter lång. Faktiskt har jag varit piggare på förmiddagarna än vanligt.
Camillas intentioner är hälsa (= ork), balans(=harmoni) och bekväm (i min egen kropp). Ann-Catrines är rörlig, bekväm och snygg.
Ha en bra vecka så hörs vi snart igen!
Camilla och Ann-Catrine

Bea Ahlperby
Beas kommentar:

”Våga prova era egna maträtter”

Vilka fantastiska slitvargar ni är och vilken första vecka ni nu har klarat av. Bra jobbat! Nu vet ni att ni klarar av sådana här veckor och tar med er det positiva till dagar som känns tyngre. Fortsätt ha intentionerna i fokus, försök tänka på de tillstånden någon gång varje dag och upplev hur det är att vara i dem redan nu!
Att inte hela tiden kunna styra över maten till 100 procent är en del av livet.

Det är därför ni ska lära er hitta bra mat som passar för er och era familjer. Ni kommer att få fler recept och tips, men våga gärna prova egna rätter och använda kokböckerna ni har hemma. Vatten, vatten, vatten är det ni behöver just nu. Pressa lite citron i för att variera och att dricka mineralvatten någon enstaka dag är helt OK.
Nästa vecka ska fokuseringen ligga på balansen. Första veckan är nu ett minne blott. Fortsätt tänka positivt!
”Nu har första ringen på vattnet bildats!”
Många varma kramar, Bea