Har det blivit bättre mat i er skola?
– Först tycker jag att den inte varit och är så dålig, en och annan elev har väl klagat, men alla kan ju inte vara nöjda. Men med tanke på att ingen, förutom jag, har någon utbildning tycker jag vi lyckas bra. Allt är ju en kostnadsfråga och kommunen vill ju inte betala mer än max sju kronor per portion. Och någon kompetensutveckling kostas vi inte på.

Reija ViitalaSå ingenting hände?
– Jo, vi fick nya matsalsmöbler av TV 4, det var ju bra. Och det har satt igång en process hos leverantörerna att de inte ska använda så mycket tillsatser i halvfabrikaten.

Har ni gått över till mindre halvfabrikat?
– Nej, det har vi inte, och inte lär det bli mindre heller eftersom kommunen tar bort en tjänst på 60 procent till våren. Så en person sägs troligen upp.

Så ni har inte gått över till att hacka färska grönsaker och rulla köttbullar manuellt?
– Nej verkligen inte. Ska vi rulla köttbullar av 100 kilo köttfärs? Det kanske man kan göra på en gourmetrestaurang, men det här är ett kök där vi lagar mat till 300 elever, från förskolebarn till 15-åringar. Det verkar inte som om TV förstod att det här är storkök.

Blev det några reaktioner bland allmänheten? Blir du igenkänd?
– Jo, de brukar heja och skoja om autografer. Något gott förde i alla fall programmen med sig, att skolmaten kom i fokus för debatten och att den är viktig.