Arbetsgivarna vägrar att gå med på löneökningar på åtta procent. Det är vad fackförbundet Ver.di kräver för sina 1,3 miljoner medlemmar inom offentliga sektorn. Eller ett lönelyft på åtminstone 1 900 kronor.
De som berörs är sjukhuspersonal, ambulansjukvårdare, brandmän, renhållare, bussförare, personal inom barnomsorg, statliga och kommunala förvaltningar i olika delar av landet.

Tusentals medlemmar i Ver.di demonstrerar runt om i delstaterna genom att blåsa i visselpipor och dela ut flygblad. De är klädda i T-shirts, med röd text som kräver minst 8 procent i löneökning. Några har T-shirts där det står hur mycket priserna gått upp på olika matvaror. Därför krävs mer i lönekuvertet.
På fackförbundet ver.dis byggnad kan man läsa på ett stort plakat: Nog med besparingar. Offentliga tjänster är mer värda.
Punktstrejkerna är påtryckningar på arbetsgivarna inom delstater och kommuner att höja sitt lönebud.
Efter tre förhandlingsrundor har det tyska fackförbundet Ver.di fått nog.
Frank Bsirske, ordförande för fackförbundet Ver.di har förklarat att facket inte har något val och att arbetsgivarens bud är förödmjukande.

Arbetsgivarna har enligt Ver.di bara kunnat erbjuda 2,5 procent för 2008 och 0,4 procent för 2009, samtidigt som priserna stiger.
Dessutom kräver arbetsgivarna att arbetstiden förlängs från 38,5 till 40 timmar i veckan.
Arbetsgivarna däremot hävdar att deras bud är värt 5 procent.
Punktstrejkerna beräknas pågå fram till 22 februari.
Medan Ver.di kallar arbetsgivarnas bud en provokation anklagar den tyske inrikesministern Wolfgang Schäuble facket för att vara kompromisslöst.