RECEPTET: Anis- och nötskorpor
Goda skorpor att servera till den varma chokladen. Vill du lyxa till skorporna kan du doppa en hörna i smält choklad och låta stelna.
Kcal: 99 kcal/st
Tid: 105 minuter
Pris: 0,90:-/st
Till ca 40 skorpor:
100 g mandel
100 g hasselnötter
1 msk grovkrossade anisfrön
100 g smör
finrivet skal från 1 citron
3 ägg
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl, 360 g
1 1/2 tsk bakpulver
Ugn: grädda ca 20 min i 200° ugn. Torka skorporna ca 1 timme i 75° varm ugn.
• Grovhacka mandel och hasselnötter och blanda med krossade anisfrö. Tvätta citron och riv skalet. Smält smöret. Vispa ägg och socker fint och pösigt. Häll i smöret och vänd ner nötmixen och citronskal. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten arbeta ihop till en slät deg.
• Dela i fyra delar och rulla ut varje bit till en sträng. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till varje sträng med handflatan. Grädda skorporna i drygt 20 minuter i 200° ugn. Låt svalna något på plåt och dela varje bit till ca 10 skorpor. Torka skorporna i 75° ugn i ca 1 timme.