Kcal: 99 kcal/st

Tid: 105 minuter

Pris: 0,90:-/st

Till ca 40 skorpor:

100 g mandel

100 g hasselnötter

1 msk grovkrossade anisfrön

100 g smör

finrivet skal från 1 citron

3 ägg

2 dl strösocker

6 dl vetemjöl, 360 g

1 1/2 tsk bakpulver

Ugn: grädda ca 20 min i 200° ugn. Torka skorporna ca 1 timme i 75° varm ugn.

• Grovhacka mandel och hasselnötter och blanda med krossade anisfrö. Tvätta citron och riv skalet. Smält smöret. Vispa ägg och socker fint och pösigt. Häll i smöret och vänd ner nötmixen och citronskal. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten arbeta ihop till en slät deg.

• Dela i fyra delar och rulla ut varje bit till en sträng. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till varje sträng med handflatan. Grädda skorporna i drygt 20 minuter i 200° ugn. Låt svalna något på plåt och dela varje bit till ca 10 skorpor. Torka skorporna i 75° ugn i ca 1 timme.