Börja med att ställa dig själv några frågor: Är det egentligen att väga mindre, som är det viktiga? Eller vill jag bara ändra lite på formen på kroppen? Mår jag bra i övrigt? Är det något annat som är viktigare just nu i mitt liv?

Utifrån det hoppas jag att du kan välja något av nedanstående alternativ. Glöm allt vad viktminskningspulver heter, för det finns ingen genväg.

För att gå ned i vikt finns egentligen bara en metod: att äta något mindre än det man gör av med. Faran är dock att man konstant börjar äta för lite och på så sätt ”vänjer” kroppen vid för lite föda. Det får till följd att kroppen ”håller på” sina energidepåer (det vill säga fettet), eftersom den tror att den närmar sig svälttider. Börja i stället att röra på dig lite mer än annars! Gå långa härliga promenader på morgonen och ät sedan en riklig och näringsriktig frukost. Då kommer kroppen i gång, energiomsättningen ökar och du har en bra grund till förbränning hela dagen.
Styrketräning är ett annat alternativ. Då ökar du muskelmassan och genom detta förbränningen dygnet runt.

Ät sedan med regelbundna intervall hela dagen för att hindra blodsockerkurvan att skjuta i höjden.

Lycka till!