Acke Schultz är maskinist i Husby i Stockholm där det fina äventyrsbadet stod klart för ett år sedan.

Badgäster och personal har fått hosta av att andas in för mycket klor. Halsen och ögonen har blivit irriterade. En del har hostat så de kräkts.

— Värst var det för barnen, säger Acke. De är så ivriga att de andas så djupt. Det är mest klor nära golvet och värst i äventyrsdelen, där barnen är mest. De stannar också så länge de får — tre timmar.

— Vi som jobbar här har klarat oss någorlunda, berättar skyddsombudet Esbjörn Forsberg. Det beror på att vi inte har haft badbevakning mer än en halvtimme eller timme i taget. Det bestämde vi redan från början.

Nu måste badet vara stängt i två hela månader, medan alla felen rättas till. Tidigare har personalen stängt badet två gånger för problemens skull.

En konsult har granskat anläggningen och hittat många fel på reningssystemet och ventilationen. Efter det släppte man in mindre än hälften så många badgäster åt gången. Då minskade besvären, men intäkterna minskade också.

— Det här är tråkigt, tycker Amra Skaljo. Vi såg fram mot att starta något nytt och tänkte att det skulle bli bästa badet. Vi har kämpat på.