Era frågor har mycket gemensamt, så mitt svar är riktat till er båda.

Vid snabb viktminskning, som ofta sker efter förlossning eller tuff bantning, hinner inte alltid huden med att dra ihop sig. Därför är det väldigt viktigt att en viktminskning normalt sker successivt och gradvis så att hela kroppen hinner ställa om sig. Viktminskning med ett halvt till ett kilo i veckan är en bra tumregel. Inte mer!

När det gäller viktminskning och graviditet är det lite annorlunda. Vår kropp är fantastisk och klarar att under en graviditet öka 10-15 kilo i vikt, för att sedan relativt snabbt dra ihop sig igen. Tyvärr är det lite genetiskt och även hormonellt betingat hur huden klarar detta. Vissa har det lättare och en del svårare. Tänk på att det får ta tid och träna regelbundet och varierat. Jag rekommenderar som alltid styrketräning när det gäller att förändra kroppssammansättningen och figuren. Haka inte upp er på vågen. Kosten är givetvis viktig och tre riktiga mål om dagen med två mellanmål är perfekt. Fortsätt med det.